Конкуренцията онлайн не може да бъде срината–всеки ден се появяват хиляди нови компании. Затова става все по-сложно да устоите на големите марки само с качество на оптимална цена. Секретът на успеха в такъв случай се нарича „интернет реклама”. Големите на пазара имат огромен бюджет, но не бързайте да се предавате.

Съществува един способ, който доста ефективно спомага за популяризиране на малките фирми — Guerilla Marketing, известен още като „партизански маркетинг”.

Това е нискобюджетен способ за реклама, който привлича нови клиенти с атрактивно предлагане на стоки и услуги, почти, без да разполага със средства.

Това атрактивно име е използвано за първи път от рекламния спец Джей Левинсън, който нарича така най-евтините и необичайни методи за привличане на клиенти. Основните му белези са: нисък бюджет, нестандартност и вирусен ефект.

Отличават се три основни способа на Guerilla Marketing-а онлайн:

1. Създаване на евтино съдържание с вирусен потенциал–полезна инфографика, забавен клип, увлекателно слайдшоу. Експериментирайте с няколко материала и изберете най-ефективния.

Най-важно е да знаете, че целта е да се увеличат продажбите ви, а не да блестите с идейност, макар че това би било голям плюс.

2. Скрит маркетинг–представители на бизнеса ви може да се включат в онлайн групи по интереси или в коментар на страницата на конкуренцията. Целта е да участват в дискусиите с коментари, в които да насочат вниманието на аудиторията към вашия сайт, без да провокират подозрения и да сринат доверието във вас.

3. Използване на модни тенденции и новини–популярните сайтове с актуална информация са основния източник на информация за тези практики.

По-долу е даден списък на съдържание, подходящо за използване на този тип маркетинг в интернет:

блог;

прес — релийзи;

графики;

клипчета;

музика

анимации

интерактивни игри

Т.е. всичко, което помага ефективно да привлечете целева аудитория срещу малко пари смело може да се нарече форма на Guerilla marketing.

Да го приложите изглежда просто, но този тип интернет реклама на дейността ви трябва да се извършва умело. По-добре е да се доверите на опитен екип като нас, за да се радвате на заслужените бързи резултати.

Вашият коментар